Glutenvrij

Sinds 2015 werken wij samen met Bakkerij glutenvrij, zij maken het voor ons mogelijk om een mooi assortiment met smaakvolle glutenvrije producten neer te zetten.

 

Gluten (van het Latijnse gluten, lijm) is de naam van een groep eiwitten die, net zoals zetmeel, worden aangetroffen in het endosperm van alle granen, tarwe, rogge, gerst, gierst, spelt. Haver en Teff zijn vaak in fabrieken gemalen waar kruisbesmetting met tarwe of een ander graan kan plaats vinden, om deze reden gebruiken wij geen Haver of Teff.

Bakkerij glutenvrij produceert al hun producten op ambachtelijke wijze en voegt geen verbetermiddelen, e-nummers of grondstoffen toe die de producten langer houdbaar moeten maken, ook geen kleur- of smaakstoffen.

De enige manier om echt glutenvrije producten te maken is in een ruimte waar helemaal geen gluten voorkomen. Een plaats waar geen gewone bloemsoorten of producten aanwezig zijn. Bloem stuift gemakkelijk waardoor er eenvoudig “kruisbesmetting” kan optreden.

Bakkerij glutenvrij werkt standaard met glutenvrije en tarwezetmeelvrije grondstoffen in de bakkerij, waarin uitsluitend met dergelijke grondstoffen wordt gewerkt.

Het afhalen van glutenvrij brood kan bij Ús Bertus alleen op zaterdag en de bestelling hiervan dient van tevoren te worden gedaan via de webshop van bakkerijglutenvrij.nl.

Binnen ons eigen assortiment verkopen wij overigens ook een aantal overheerlijke glutenvrije koekjes.

‘Het rijsproces van desembrood duurt langer dan bij gistbrood. Hierdoor krijgt het brood meer smaak, aroma en malsheid.’